Sammaloitunut ja likaantunut tiilikatto ei välttämättä aina kaipaa uusimista, vaan sille riittää asianmukainen puhdistus ja suojakäsittely. Suojakäsittely on kokonaisedullinen ja ekologinen ratkaisu ja pidentää katon elinikää huomattavasti – olosuhteista riippuen jopa 15–20 vuotta.

Lähtökohtana kuntokartoitus

Ennen urakan alkua teemme kohteessa kuntokartoituksen. Kartoituksessa tarkistamme tiilien ja alusrakenteen kunnon ja tutkimme niissä mahdollisesti piilevät vauriot. Tämän pohjalta suunnittelemme tarpeitanne vastaavan urakkakokonaisuuden.

Tilaa meiltä maksuton tiilikaton kuntokartoitus!

Asiantuntevat menetelmät

Tiilikaton puhdistuksessa puhdistamme katon kuumavesipesurilla ja käsittelemme tiilen pH-arvon lähelle uuden tiilen pH-arvoa nostavalla aineella. Suojakäsittelyssä tiilisuoja-aine kyllästää tiilen, jolloin tiilen vedenimukyky olennaisesti vähenee. Tämä vähentää merkittävästi pakkasrapautumista ja pidentää katon käyttöikää. Tiilikaton puhdistuksen ja suojauksen yhteydessä puhdistamme halutessasi samalla myös räystäskourut.

Kiinnitämme erityistä huomiota työmenetelmiin – pesu- ja suoja-aineisiin, laitteistoon sekä niiden oikeaan käyttöön. Tehon  ja vesimäärän oikea kombinaatio on tärkeää. Silloin tiilen pinta säilyy ehjänä, eikä rapautuminen pääse voimistumaan.

Tiilikattojen maalaus

Tikkurilan Kilpi-tiilikattomaalikäsittely voidaan tehdä sekä tiili- että mineriittikatoille. Tiilikaton maalauksen kohdalla huolellisesti tehtyjen pohjatöiden merkitys korostuu. Vain riittävän hyvä puhdistus oikeilla aineilla, kohteeseen soveltuvat työmenetelmät ja laadukkaat maalit takaavat kestävän lopputuloksen.

Pohjan Kruunu on ollut kahden vuoden ajan mukana kehittämässä Suomen johtavan maalivalmistaja Tikkurilan kanssa uutta yksikomponenttista Kilpi Tiilikattomaalia. Tikkurila lanseeraa tuotteen markkinoille keväällä 2013. Pohjan Kruunulla on urakoitsijana Kilpi Tiilikattomaalista markkinoiden pisin käyttökokemus, joten voitte olla varmoja työmme laadusta ja oikeista työmenetelmistä.

Takuu

Myönnämme tiilikaton suojakäsittelylle rakennusalan yleisten sopimusehtojen, YSE 98:n, mukaisen takuun. Tiilikaton maalaukselle myönnämme viiden vuoden takuun.

Huoltokirja

Asiakkaanamme saatte urakan päätyttyä kiinteistön huoltokirjan, johon merkitsemme urakkasisällön sekä tiilikaton puhdistuksissa ja suojakäsittelyssä käyttämämme aineet. Huoltokirja toimii samalla takuutodistuksena.